Színes zöldséges rétes

Színes zöldséges rétes

  • 35 – 40 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 8 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát a vajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pároljuk puhára, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a krumplinyomóval összetört főtt burgonyát és fűszereket. Ízlés szerint fűszerezzük és a zöldségkeveréket is forgassuk bele.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsibe és a tölteléket halmozzuk rá.

  5. Lépés 5

    A széleket felvert tojással kenjük meg, majd mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre, hogy a tészta kb. 2 cm-es fedésben legyen. Felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A rétest előmelegített sütőben középső sínen kb. 40 percig süssük, míg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Mélyhűtött zöldségkeverék helyett friss zöldségeket, vagy konzervmixet is használhatunk!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!