Olasz fahéjas táska
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 190 ºC
- 170 ºC
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 ek. baracklekvár
- 2 ek. mazsola
- 6 ek. fahéjas kristálycukor
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire. Kenjük meg a lekvárral, majd a középső részre szórjuk a mazsolát, és az egészet hintsük meg 4 kanál fahéjas kristálycukorral.
-
Lépés 3
A tésztát mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre, vízzel spricceljük meg és szórjuk rá a maradék 2 kanál fahéjas kristálycukrot.
-
Lépés 4
Vágjuk 8 egyenlő részre, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre.
Tipp
Baracklekvár helyett használhatunk ízlés szerint más ízű lekvárokat is, például málnalekvárt.