Spárgás táskák

bacon szalonnával
  • kb. 15 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 6 szelet bacon szalonna
  • 12 szál zöld spárga tisztítva, elfelezve
  • 12 szál fehér spárga tisztítva, elfelezve, előfőzve
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • 150 g zöldfűszeres krémsajt
  • 1 tojás
  • só és bors őrölve őrölve
  • szerecsendió őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivesszük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma négyzetre vágjuk. Minden tésztát az egyik sarkánál mindkét oldalán bevágjuk (a szélektől kb. fél centire).

  3. Lépés 3

    A krémsajtot, a fokhagymát sóval, borssal és szerencsendióval megfűszerezzük és 1- 2 kanállal megkenjük vele a tészták közepét.

  4. Lépés 4

    Összefogunk 4 darab zöldspárgát (2 alját, 2 tetejét) és 2 darab fehér spárgát, amit egy szelet bacon szalonnával körbetekerünk. A tésztára tesszük átlósan majd a tészta átlós sarkait összeillesztjük. Tojással megkenjük őket.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Ha vastagabb a spárgánk, akkor kevesebbet is elég használni belőle és érdemes őket hosszában, vékonyabb szeletekre vágni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!