Rebarbara torta habbal

Rebarbara torta habbal

  • 20+10+10 perc
  • 150°C +180°C + 220°C
  • 130°C +160°C + 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 150°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az előkészített rebarbarát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, fahéjjal és cukorral hintsük meg és kb. 15 - 20 percig pároljuk.

  3. Lépés 3

    A tortaformát olvasztott vajjal kenjük meg. A linzertésztát helyezzük a formába, a tésztaszéleket igazítsuk a tortaforma széléhez.

  4. Lépés 4

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük vakon. Az elősütött tortát tegyük félre hűlni.

  5. Lépés 5

    A tortaalapot melegített lekvárral kenjük meg, és a párolt rebarbarát halmozzuk a tésztára.

  6. Lépés 6

    A tojásfehérjét cukorral verjük kemény habbá, töltsük nyomózsákba és vigyük fel a rebarbarás töltelékre.

  7. Lépés 7

    220 °C-os sütőben kb. 10 percig szárítsuk, hogy a hab szép aranybarna legyen.

Tipp

A vakon sütéshez használjunk száraz babot vagy lencsét.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!