Őszibarackos rétes
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 500 g őszibarack szeletekre vágva
- 1 stampedli őszibarack likőr
- 100 g zsemlemorzsa pirítva
- 60 g vaj olvasztva
- 100 g fenyőmag
- 100 g kristálycukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelék elkészítése: Az őszibarackot mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki, vágjuk szeletekre, kristálycukorral, ill. az őszibaracklikőrrel keverjük össze, hagyjuk állni.
-
Lépés 3
A vajat serpenyőben hevítsük fel, a zsemlemorzsát pirítsuk aranysárgára. Keverjünk hozzá kristálycukrot.
-
Lépés 4
Egy réteslapot fektessünk konyharuhára, kenjük meg olvasztott vajjal, a második réteslapot elfordítva fektessük rá, ezt is kenjük meg vajjal. A réteslap felét szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a lecsepegtetett gyümölcs felét halmozzuk a tésztára, és szórjuk meg fenyőmaggal.
-
Lépés 5
A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel, varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg. A második rétest ugyanígy készítsük el.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára. Az őszibarackos rétest porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept az őszibaracklikőr nélkül is elkészíthető, azonban finomabb lesz, ha beletesszük.