Őszibarackos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelék elkészítése: Az őszibarackot mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki, vágjuk szeletekre, kristálycukorral, ill. az őszibaracklikőrrel keverjük össze, hagyjuk állni.

  3. Lépés 3

    A vajat serpenyőben hevítsük fel, a zsemlemorzsát pirítsuk aranysárgára. Keverjünk hozzá kristálycukrot.

  4. Lépés 4

    Egy réteslapot fektessünk konyharuhára, kenjük meg olvasztott vajjal, a második réteslapot elfordítva fektessük rá, ezt is kenjük meg vajjal. A réteslap felét szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a lecsepegtetett gyümölcs felét halmozzuk a tésztára, és szórjuk meg fenyőmaggal.

  5. Lépés 5

    A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel, varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg. A második rétest ugyanígy készítsük el.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára. Az őszibarackos rétest porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

A recept az őszibaracklikőr nélkül is elkészíthető, azonban finomabb lesz, ha beletesszük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!