Káposztás kifli

Káposztás kiflik

A káposzta igazán sokoldalú téli zöldség, ízletes, rengeteg vitamint tartalmaz és ezerféleképpen elkészíthető. Készíts belőle káposztás kifliket leveles tésztából gyorsan és egyszerűen vacsorára.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 kiflihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 75 g Káposzta vékony szeletekre vágva
  • 150 g krémsajt
  • 75 g szalonna kockákra vágva
  • 75 g Bergkäse (alpesi sajt vagy Comte) reszelve
  • 1 ek. mák
  • 1 tojás a kenéshez
  • őrölt só és bors
háromszögek

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát, a krémsajtot és a szalonnát összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és és 6 háromszögre vágjuk, majd megkenjük a felvert tojással. Ha a töltelék kicsit levet engedett, az öntsük le róla, majd 2 ek. keveréket a tészta szélesebbik végére helyezünk. Tekerjük fel a tésztát kifli formába.

  4. Lépés 4

    A kifliket a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha szeretjük, adhatunk egy kis őröl köménymagot is a töltelékhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!