Tojás leveles tésztában

friss zöldfűszerekkel
  • 10-15 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 6 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. petrezselyem aprítva
  • 2 ek. oregánó aprítva
  • 2 ek. metélőhagyma aprítva
  • 1/2 citrom facsart leve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 6 tojás megfőzve, megpucolva
  • 1 tojás felverve
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és 6 négyzetre vágjuk.

  3. Lépés 3

    A zsemlemorzsát összekeverjük a petrezselyemmel, oregánóval, metélőhagymával, citromlével és az olívaolajjal, végül sóval, borssal fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    Mindegyik tésztaszeletre kb. 1 ek. tölteléket teszünk és ráhelyezünk 1 tojást.

  5. Lépés 5

    A tészta két szemközti sarkát középen összefogjuk és egy fogpiszkálóval a tojáshoz tűzzük. Megkenjük a tojással.

  6. Lépés 6

    A tésztákat a sütő középső sínén 10 - 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Kínálhatunk mellé tormát vagy mustárt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!