Paprikás “Jalousie”

Paprikás “Jalousie”

  • 25 - 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 db sárga paprika nagy darabokra aprítva
  • 2 db piros paprika nagy darabokra aprítva
  • 2 nagy fej hagyma nagy darabokra aprítva
  • 2 ek olaj
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1/8 l víz
  • 1 tk kakukkfű aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az előkészített paprikát és hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a kakukkfüvet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a vizet, és rövid ideig főzzük. Az így elkészített tölteléket tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát vágjuk két egyenlő nagyságú négyzetre. Az alapot fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. A tölteléket halmozzuk az alapra, a széleken 2 cm-t hagyjuk üresen, és tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    A másik tésztát hajtsuk félbe, és a hajtásra merőlegesen éles késsel vagdossuk kb. 1,4 cm széles csíkokra, de ne vágjuk át teljesen, hanem a széleken itt is hagyjunk 2 cm-t szabadon.

  5. Lépés 5

    A bevagdosott tésztát hajtsuk szét, és ezt terítsük a töltelékkel megrakott alapra. A tojással megkent tésztaszéleket jól nyomkodjuk össze.

  6. Lépés 6

    Az így elkészített "Jalousie"-t tojással kenjük meg, majd előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tehetünk a Jalousie-nkba a paprikán kívül akár cukkinit vagy padlizsánt is.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!