![Pikáns leveles tészta muffinok](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/03/Blaetterteigmuffins_mit_Schweinsbraten_web-700x800.jpg)
Pikáns muffinok leveles tésztából
sertéssülttel, borsóval és kukoricával
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók
12 muffinhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g sertéssült (tegnapról) kis kockákra vágva
- 100 g borsó
- 100 g kukorica
- 60 g ementáli sajt lereszelve
- Só és bors összekeverve
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/03/BlaetterteigMuffins_mit-Schweinsbraten_AS_120dpi-897x505.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát egy tésztavágóval hosszában 4, keresztben 3 részre vágjuk úgy hogy 12 egyenlő négyszöget kapjunk. Egy muffin tepsit a tésztalapokkal megtöltjük.
-
Lépés 3
A sertéssültet, a borsót és a kukoricát összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük és egyenlő arányban a formákba szórjuk.
-
Lépés 4
Sajttal meghintjük és a tészta sarkait a töltelékhez nyomkodjuk.
-
Lépés 5
Sütőben, a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Okos ötlet: Sült csirke maradék is felhasználható ehhez a recepthez. Vegetáriánus változathoz pedig különböző zöldségek, mint például babkonzerv, répa, paprika, gomba vagy spenót is hasz-nálható.