Pizza capricciosa

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók  személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 paradicsomkonzerv darabolt
  • 2 ek paradicsompüré
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tk oregánó morzsolva
  • 25 dkg főtt sonka egyben
  • 6 szardellafilé
  • 20 dkg articsókaszív olajba
  • 10 dkg fekete olajbogyó magozva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és vágjuk apróra.

  3. Lépés 3

    Egy serpenyőben forrósítson fel 1 evőkanál olívaolajat és pároljuk üvegesre a fokhagymát. Keverjük hozzá a paradicsomot, és 5 percig pároljuk, majd keverjük hozzá a paradicsompürét.

  4. Lépés 4

    Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A sonkát vágjuk csíkokra. A szardellát és az articsókát is daraboljuk fel.

  6. Lépés 6

    A paradicsommártást kenjük a tésztalapra. Rendezzük el rajta a szardellát, az articsókát és az olajbogyót, és csurgassunk rá 2 evőkanál olajat.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.

  8. Lépés 8

    Még forrón, a tepsiben szeleteljük fel, és azonnal tálaljuk.

Tipp

Friss rukkolás, paradicsomos, mozzarellás mediterrán salátával tálaljuk egy kis extra szűz olívaolajjal megöntözve!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!