Paprika pesztós falatkák

  • 10-12 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 10 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A felezett paprika szeleteket a bőrös oldalukkal lefelé egy olajozott serpenyőben hirtelen megsütjük, majd kb. 10 percre egy jól zárható műanyag zacskóba tesszük. Így a bőrét könnyen le tudjuk húzni. A paprikát kis darabokra vágjuk.

  2. Lépés 2

    A mandulát egy forró, száraz serpenyőben óvatosan megpörköljük.

  3. Lépés 3

    Minden hozzávalót összekeverünk. Egy botmixerrel pürésítjük és hűlni hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.

  5. Lépés 5

    A tésztát 4 részre vágjuk.

  6. Lépés 6

    A pesztó felével 3 tésztalapot vékonyan megkenünk, egymásra helyezzük őket, a tetjére pedig az üres tésztadarab kerül. 2 cm-es csíkokra vágjuk és a végén egyszer-kétszer összecsavarjuk az egészet.

  7. Lépés 7

    A tésztákat a sütőpapírra fektetjük és a végeket jól összenyomjuk, hogy megtartsák a formájukat.

  8. Lépés 8

    Tálaljuk a maradék paprika pesztóval.

Tipp

Okos ötlet: A paprika pesztó hűtőben tárolva 2 hétig is eláll.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!