Pizza fűszeres gorgonzolával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 perc
  • 230 °C
  • 210 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 fej hagyma szeletelve
  • 1 köteg póréhagyma karikára vágva
  • 100 g füstölt szalonna csíkokra vágva
  • 100 g gouda sajt reszelve
  • 150 g krémtejszín
  • 100 g gorgonzola morzsolva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát vágjuk szeletekre, a póréhagymát karikákra. A szalonnát csíkozzuk fel, a goudát reszeljük le.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A krémtejszínt kenjük a tésztára, a hagymát, szalonnát és a kétféle sajtot szórjuk rá.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 12 perc alatt süssük készre.

  5. Lépés 5

    A kész pizzát vegyük ki a sütőből, csúsztassuk ki vágódeszkára és pizzavágóval szeleteljük fel. Forrón tálaljuk!

Tipp

Gorgonzola helyett már kéksajtot is használhatunk, Roquefortot vagy Stiltont is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!