pizzagolyó koszorú

Pizzagolyó koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Gyorsan elkészíthető pizzagolyók: koszorú formában, mozzarellával és koktélparadicsommal töltve nem csak jól néz ki, de tökéletes köret grillezéshez, uzsonnának vagy friss saláta mellé.

  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 db pizzagolyóhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk.

  3. Lépés 3

    Mindegyik téglalapra teszünk egy koktélparadicsomot, egy mozzarellagolyót és egy bazsalikomlevelet. A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk. Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne folyhasson ki sehol. A golyókat megkenjük olívaolajjal és megszórjuk fűszernövényekkel. A sütőpapírt egy tepsire tesszük és koszorú formában elrendezzük a golyókat.

  4. Lépés 4

    A koszorút a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Bazsalikom helyett használhatunk más fűszernövényt is, például petrezselymet vagy tárkonyt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!