Tojáslikőrös tornyocskák

Tojáslikőrös tornyocskák

  • 10 - 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 tornyocskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojáslikőrös krémhez minden hozzávalót keverjünk össze és turmixoljuk. A kapott krémet tegyük a hűtőszekrénybe.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát különböző méretű csillag alakú formákkal szaggassuk ki. Felvert tojással kenjük meg és 210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  4. Lépés 4

    A kész csillagokat hagyjuk hűlni. A krémet habzsákkal vigyük fel a csillagokra úgy, hogy a nagyobb csillagokkal kezdjük, majd a krémes rétegre egy kisebbet tegyünk, végül a legkisebbet.

Tipp

Tojáslikőr helyett más likőrrel is érdemes kipróbálni ezt a receptet. Így ez a finom desszert különleges jelleget kap.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!