Alma pongyolában

Diós fahéjas alma pongyolában

  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20-25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 5 kis pongyolához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A diót, cukrot, fahéjat és a rumot jól keverjük össze. Az almákat pucoljuk meg, a magházakat távolítsuk el. A lyukat töltsük meg a töltelékkel.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztákat sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjunk kb. 7 x 7cm és 12 x 12cm nagyságú négyzeteket.

  4. Lépés 4

    Az almákat helyezzük a kisebb négyzetek közepére és a 12 x 12 cm nagyságú tésztanégyzetekkel fedjük be, majd kör alakú kiszúróval szaggassuk ki. A felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Az almapongyolákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    Tálalás előtt hagyjuk hűlni!

Tipp

Porcukor helyett használhatunk mézet is, melynek íze még jobban passzol a dióhoz és almához. Tálalásnál porcukorral meghinthetjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!