Pizzette
- kb 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 10 dkg prágai sonka felvágva
- 10 dkg sajt reszelve
- 2 db közepes újhagyma karikázva
- 1 ek tejföl
- 5 db paradicsom
- Só, bors, oregánó őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk a tésztából.
-
Lépés 3
A sonkát szálkásra vágjuk, sajtot a reszelő nagyobbik fokán lereszeljük.
-
Lépés 4
A hagymát karikára vágjuk.
-
Lépés 5
A sonkát, sajtot, hagymát összekeverjük és a tejföllel masszát készítünk belőle.
-
Lépés 6
A sonkás-sajtos-hagymás-tejfölös masszából a tésztakorongnál valamivel kisebb golyót formálunk és a tésztára helyezzük.
-
Lépés 7
A paradicsomszeleteket a golyókra tesszük és egy kicsit lenyomjuk vele a golyókat.
-
Lépés 8
Sózzuk, borsot darálunk és szórjuk meg oregánóval.
-
Lépés 9
A sütő legalsó sínén kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Kínálhatunk mellé olivabogyót vagy olivaolajjal meglocsolt friss bazsalikomot, rukkolát!