édes csigák

Édes csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 170 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 db csigához:

A mázhoz:

  • 1/2 citrom leve
  • 100 g porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet felforraljuk a vaníliarúd belsejével, a kristálycukorral, a darált mogyoróval és a fahéjjal.

  3. Lépés 3

    Ezután hozzáadjuk a morzsolt babapiskótát és a reszelt citromhéjat és hűlni hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megtöltjük a töltelékkel úgy, hogy a szélétől kb 2 cm szegélyt üresen hagyunk. A hosszabbik oldaltól szorosan feltekerjük, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk.

  5. Lépés 5

    A csigákat megkenjük tojással és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    A mázhoz a citromlevet és a porcukrot összekeverjük és a kihűlt csigákra csorgatjuk.

Tipp

Cukormáz helyett csokoládéval is leönthetjük a csigákat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!