Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

vegán változatban
  • kb. 40 - 45 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tofut a joghurttal, 3 ek. olívaolajjal és a kukoricakeményítővel pürésítsük. Sóval és borssal fűszerezzük, kurkumával színezzük.

  3. Lépés 3

    A póréhagymát a maradék olajon futtassük meg, majd 4 ek. vízzel öntsük fel. Sóval, borssal, kevés szerecsendióval fűszerezzük, majd keverjük a tofus masszához.

  4. Lépés 4

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és tegyük olajjal kikent (kb. 24 cm átmérőjű) sütőformába. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk be, igazítsuk a forma oldalához, így a tészta peremet kap, az alapot pedig villával szurkáljuk meg.

  5. Lépés 5

    A tölteléket öntsük a tésztára, sajttal szórjuk meg, és 20 percig süssük a sütő alján, majd középső sínen süssük további 20 - 25 percig. A quiche akkor kész, ha a massza már nem folyik.

Tipp

Friss fodros zöldsalátával tálaljuk, amelyet balzsamecettel meglocsolunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!