Mákos nyuszifülek leveles tésztából

Mákos nyuszifülek

leveles tésztából

A mákos töltelékkel ellátott ropogós nyuszifüleket finom leveles tésztából nem csak vegánoknak ajánljuk! Akár húsvéti villásreggelire, akár finom desszertként a családi összejövetelekre – a mákos nyuszifülek igazi csemege, és csupán 5 hozzávalóból pillanatok alatt összedobható.

  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 nyuszifülhöz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A málnalekvárt, a mákot és a fahéjat összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd a mákos töltelékkel megkenjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát félbehajtjuk (mint egy könyv), majd 8 azonos szélességű csíkot vágunk. A tésztacsíkokat ellentétes irányban megtekerjük, "U" alakot formálunk belőle, majd a tészta két végének a harmadát egymásba csavarjuk, így formálunk belőle nyuszifület.

  5. Lépés 5

    A nyuszifüleket a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük őket a növényi tejjel.

  6. Lépés 6

    A nyuszifüleket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, megszórhatjuk porcukorral.

Tipp

Miután kihűlt, díszítsük a nyuszikat húsvéti csokitojásokkal vagy cukrokkal. A mák helyett használhatunk reszelt diót is, és a málnalekvár helyett is használhatjuk a kedvenc lekvárunkat (pl. baracklekvár, szilvalekvár).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!