spenótos pizza

Spenótos pizza

ricottával

Egy pizza paradicsomszósz nélkül is lehet mennyei. Alapként használhatunk krémsajtot, a tetejére pedig tegyünk spenótot, ricottát és fenyőmagot. Ínycsiklandozónak hangzik, nemde?

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 2 gerezd fokhagyma hámozott, apróra vágva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 350 g spenótlevél felolvasztott, lecsöpögtetett
  • 150 g krémsajt
  • 250 g ricotta
  • 30 g fenyőmag
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Keverjük össze a krémsajtot 100 g ricottával, majd kenjük a pizzatésztára, úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t hagyjunk szabadon.

  4. Lépés 4

    Tegyük rá a spenótot, majd morzsoljuk rá a maradék ricottát és szórjuk meg a fenyőmaggal.

  5. Lépés 5

    A pizzát a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Tálald friss zöldsalátával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!