Rácsos rétes spárgával és sonkával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 - 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát sós vízben egy csipet cukorral főzzük készre, jól csepegtessük és hűtsük le.

  3. Lépés 3

    A krémtejszínt a tojással, fűszerekkel jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, reszelt sajtot és a főtt spárgát.

  4. Lépés 4

    A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, és 10 cm széles csíkot vágjunk belőle hosszában. A keskenyebb részt rácsozóval gurítsuk át.

  5. Lépés 5

    A szélesebb tésztára helyezzük rá a tölteléket, a széleket kb. 2-3 cm szélességben hagyjuk üresen, majd tojással kenjük meg. A maradék sonkát, sajtot, spárgát tegyük a töltelékre.

  6. Lépés 6

    A rácsozóval szaggatott tésztát húzzuk szét, fektessük a töltelékre, a széleket jól nyomkodjuk rá az alapra.

  7. Lépés 7

    A rétest a felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 - 30 percig süssük aranybarnára.

Tipp

A zöld spárgát, ha frissen vesszük, nem szükséges meghámozni, csak jól megmosni és letörni az alsó végét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!