Rácsos rétes spárgával és sonkával
- 25 - 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 600 g zöld spárga meghámozva és felszeletelve
- 100 g sonka csíkokra vágva
- 100 g sajt reszelve
- 125 g krémtejszín
- 1 tojás
- Só, bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát sós vízben egy csipet cukorral főzzük készre, jól csepegtessük és hűtsük le.
-
Lépés 3
A krémtejszínt a tojással, fűszerekkel jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, reszelt sajtot és a főtt spárgát.
-
Lépés 4
A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, és 10 cm széles csíkot vágjunk belőle hosszában. A keskenyebb részt rácsozóval gurítsuk át.
-
Lépés 5
A szélesebb tésztára helyezzük rá a tölteléket, a széleket kb. 2-3 cm szélességben hagyjuk üresen, majd tojással kenjük meg. A maradék sonkát, sajtot, spárgát tegyük a töltelékre.
-
Lépés 6
A rácsozóval szaggatott tésztát húzzuk szét, fektessük a töltelékre, a széleket jól nyomkodjuk rá az alapra.
-
Lépés 7
A rétest a felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 - 30 percig süssük aranybarnára.
A zöld spárgát, ha frissen vesszük, nem szükséges meghámozni, csak jól megmosni és letörni az alsó végét.