Almás-diós táskák

Almás-diós táskák

  • kb. 20 perc
  • 140°C
  • 130°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók 6 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 140°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a diót, mézet, kekszmorzsát és tejet keverjük össze, majd melegítsük fel, de ne forraljuk. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk az almát.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és hosszában 1, széltében pedig 2 helyen elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma nagyságú részt kapjunk. Tegyük rá a tölteléket.

  4. Lépés 4

    Hajtsuk össze a tésztákat, és vágjuk be többször késsel. Egy ecset segítségével kenjük be tojással a tésztákat.

  5. Lépés 5

    A táskákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha más ízvilágra vágysz, töltsd meg a táskákat friss szezonális gyümölcsökkel, vaníliás pudinggal vagy túrókrémmel.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!