Rebarbaratorta zabpehellyel
- 30 - 35 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 6 db 10 cm átmérőjű sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 400 g rebarbara meghámozva, darabolva
- 5 babapiskóta elmorzsolva
- 50 g kristálycukor
- vaj a formák kenéséhez
- 60 g liszt
- 2 ek finom zabpehely
- 401 g kristálycukor
- 75 g hideg vaj
- 1 tk narancshéj reszelve
- Szegfűbors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rebarbarát hámozzuk meg, a végeit vágjuk le és vágjuk kb. 1 cm széles darabokra.
-
Lépés 3
A morzsához keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, kristálycukrot, 1 csipet szegfűborsot és a reszelt narancshéjat. Adjuk hozzá a vajat, kézzel gyúrjuk össze, majd tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 4
A sütőformákat olvasztott vajjal kenjük ki, és mindegyiket béleljük ki a linzertésztával. a széleket vágjuk le.
-
Lépés 5
A piskótamorzsát hintsük a tésztára, majd halmozzuk rá a rebarbara darabokat. Kristálycukorral szórjuk meg, és az elkészített morzsát is tegyük a töltelékre.
-
Lépés 6
A tortácskákat előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranybarnára.
Rebarbara helyett más szezonális gyümölccsel is próbáljuk ki a receptet, hiszen a természet kincstára mindig kínál valami finomságot.