padlizsános talléreok

Padlizsános tallérok

Függetlenül attól, hogy köretként szolgálnak a következő grill partihoz, vagy harapnivalóként egy könnyed nyári estén a teraszon ücsörögve, a ropogós padlizsános tallérok tökéletes választás lehet! Gyors és egyszerű a kedvenc augusztusi szezonális zöldségünkkel.

  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 125 g krémsajt
  • 1 marék friss menta apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 szelet padlizsán (vagy cukkini)
  • 1 ek. olívaolaj
  • őrölt só és bors
  • Friss menta a díszítéshez
Padlizsános tallérok elkészítés

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában egyszer, széltében pedig háromszor vágjuk el úgy, hogy 8 egyforma részt kapjunk. Villával nyomkodjuk meg a közepét.

  3. Lépés 3

    Keverjük össze a krémsajtot, a fokhagymát és a mentát, ízesítsük sóval és borssal. Mindegyik négyzetre tegyünk egy keveset ebből a keverékből. Kenjük be a padlizsánszeleteket olívaolajjal, majd a méretétől függően mindegyik négyzetre tegyünk 1-2 szeletet. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.

  4. Lépés 4

    A tallérokat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Díszítsük friss mentával tálaláskor.

Tipp

Szórjuk reszelt parmezánt a padlizsán szeletekre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!