Rétes leveles tésztából

Rétes leveles tésztából

három féle gyümölccsel
  • kb. 20 perc
  • 220° C
  • 200° C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 3 rúd réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 db kis alma felkockázva
  • 1 db körte felkockázva
  • 1 db barack (friss vagy befőtt) magozva, felkockázva
  • 3 tk. cukor
  • 3 csipet fahéj őrölve
  • 3 ek lekvár tetszőlegesen
  • 3-6 ek mag kívánság szerint őrölve
  • Kevés margarin a kenéshez
  • Kevés porcukor a szóráshoz
  • magok kívánság szerint a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Minden gyümölcsöt a hozzávalók egyharmad részével keverjük el, így három különböző tölteléket kapunk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük és három egyenlő részre vágjuk.

  4. Lépés 4

    Minden csíkra más tölteléket helyezünk / alma / körte / őszibarack / egy oldalt ráhajtunk a töltelékre és margarinnal átkenjük és a másik oldalt ráhajtjuk.

  5. Lépés 5

    Mindegyik tetejét megkenjük margarinnal és egy késsel átlósan 2 cm-ként bevágjuk. Sütőben 220 C° -on középső sínen 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Készíthető bármilyen szezonnak megfelelő gyümölccsel, ízesíthető mézzel vagy juharsziruppal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!