spenót torta szalonnával
Falusias

Spenótos pizzatorta szalonnával

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 300 g créme fraîche (krémsajt)
  • 6 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
  • 130 g friss spenótlevél
  • 100 g szalonna kockákra vágva
  • 100 g feta sajt durvára törve
  • 1 csipet csípős pirospaprika
  • őrölt só
  • Kevés olaj a forma kenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Keverjük össze a krémsajtot, a tojást és a préselt fokhagymát, és ízesítsük a cayenne paprikával és sóval. Adjuk hozzá a spenótot, és alaposan keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tésztát kigurítjuk a sütőpapírról és egy olajjal kikent, téglalap alakú sütőedénybe helyezzük, úgy, hogy a tészta szélei ne lógjanak ki a formából. Öntsük bele a spenótos masszát, majd hintsük meg szalonnával és fetával.

  4. Lépés 4

    A sütő alsó sínére helyezve a tálat, kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés után hagyja körülbelül 10 percet hűlni, hogy könnyebben vágható legyen.

Tipp

Ha nincs otthon friss spenót, akkor fagyasztott spenóttal is dolgozhatsz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!