Rétes spárgával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát hámozzuk meg, tegyük forrásban lévő vízbe.

  3. Lépés 3

    Csipetnyi sót, cukrot, citromlevet és a zsemlét adjuk a főzővízhez. A spárgát főzzük félpuhára, majd hűtsük le.

  4. Lépés 4

    A sajtot vágjuk apró kockákra, keverjük el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és az étkezési keményítővel.

  5. Lépés 5

    Az egyik friss leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, a tészta alsó harmadát borítsuk be a fele sonka mennyiséggel, és erre halmozzuk a sajtmassza felét, majd a fele spárgát. Ismételjük meg a másik csomag tésztával is és a másik fél töltelék mennyiséggel.

  6. Lépés 6

    A tésztaszéleket hajtsuk be, a réteseket csavarjuk fel.

  7. Lépés 7

    A tésztákat tetejét kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ha friss fehér spárgát használunk, mindenképpen hámozzuk meg főzés előtt, a zöldet nem szükséges, csak a végeit letörni.
A citromlevet csak a fehér spárga főzéséhez használjuk, mivel a zöld spárga színét elhalványítja.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!