Bécsi sütemény

Bécsi sütemény

marcipánnal és dióval
  • kb. 15 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 6 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A pekándiót kb. 15 percig pirítsuk a sütőben, majd hagyjuk hűlni, és aprítsuk. A marcipánt keverjük össze a juharsziruppal.

  2. Lépés 2

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és hosszában vágjuk félbe. A marcipánmasszát a közepére, kb. 4 cm szélességben vigyük fel.

  3. Lépés 3

    A tésztaszéleket mindkét oldalról vagdossuk be, a vágások egymástól 1,5 cm távolságra legyenek, a tészta szélétől 4 cm mélységig. Ezeket a csíkokat jobbról - balról felváltva hajtsuk egymásra. Az így kapott fonatokat vágjuk kb. 6 egyforma darabra és margarinnal kenjuk meg.

  4. Lépés 4

    190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  5. Lépés 5

    A citromlevet a porcukorral keverjük simára. A süteményeket forró lekvárral kenjük meg, szórjuk meg a darabolt pekándióval majd citrommázzal díszítsük.

Tipp

A tészta még szebben feljön, ha a sütés idejére egy tűzálló tálban kevés vizet teszünk a sütőbe.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!