Réteskosár sonkával és tojással
- kb. 15 - 20 perc
- 175 °C
- 155 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 5 kosárkához:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g kosaranként 2 réteslap
- 1 köteg újhagyma karikákra vágva
- 100 g nyers sonka felkockázva
- 5 tojás
- 2 ek vaj
- 1 ek olaj
- Só, bors ízlés szerint
- Kevés snidling aprítva

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojást verjük fel, sózzuk és borsozzuk. A vajat olvasszuk fel.
-
Lépés 3
Két réteslapot helyezzünk egymásra, egy kosárkához 2 lapra lesz szükség, a két lap közé kenjünk vajat, ill. a felső lapot is kenjük meg, majd vágjuk négyfelé.
-
Lépés 4
A tésztanegyedeket rétegezzük egymásra egy muffinformába, vajas részükkel lefelé, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 5
Az olajat teflonserpenyőben hevítsük fel, a sonkát 2 -3 percig süssük. A tojást és az újhagyma felét adjuk hozzá, és a tojást süssük laza, könnyű állagúra. A sonkás-tojásos masszát töltsük a kihűlt réteskosárkákba.
-
Lépés 6
Apróra vágott snidlinggel szórjuk meg.
Tálalhatjuk reggelire, előételként is megállja a helyét és köztes étkezésre is kiváló.