Réteskosár sonkával és tojással

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 - 20 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 5 kosárkához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojást verjük fel, sózzuk és borsozzuk. A vajat olvasszuk fel.

  3. Lépés 3

    Két réteslapot helyezzünk egymásra, egy kosárkához 2 lapra lesz szükség, a két lap közé kenjünk vajat, ill. a felső lapot is kenjük meg, majd vágjuk négyfelé.

  4. Lépés 4

    A tésztanegyedeket rétegezzük egymásra egy muffinformába, vajas részükkel lefelé, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.

  5. Lépés 5

    Az olajat teflonserpenyőben hevítsük fel, a sonkát 2 -3 percig süssük. A tojást és az újhagyma felét adjuk hozzá, és a tojást süssük laza, könnyű állagúra. A sonkás-tojásos masszát töltsük a kihűlt réteskosárkákba.

  6. Lépés 6

    Apróra vágott snidlinggel szórjuk meg.

Tipp

Tálalhatjuk reggelire, előételként is megállja a helyét és köztes étkezésre is kiváló.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!