Csokoládétortácskák mangóval

Csokoládétortácskák mangóval

  • 25 - 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók: Hozzáva1 nagy tortaformához vagy 6 db 10 cm-es kis formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1 db mangó meghámozva, kis kockákra vágva
  • kb. 50 g vaj a kenéshez
  • 2 db narancs leve
  • 80 g tej
  • 125 g krémtejszín
  • 50 g kristálycukor
  • 200 g étcsokoládé aprítva
  • 4 tojás sárgája
  • 1 doboz mangókonzerv lecsepegtetve
  • 2 ek porcukor
  • Fél citrom leve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a formák nagyságának megfelelően vágjunk belőle köröket, majd a tésztát helyezzük a kivajazott formába.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a tejet, krémtejszínt és a kristálycukrot főzzük fel, a csokoládét keverjük bele, és a masszát hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, a tojássárgákat is adjuk hozzá, és jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A csokoládémasszát töltsük a tésztával bélelt formákba.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a sütő alsó részében kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.

  6. Lépés 6

    A felkockázott mangót halmozzuk a tortácskákra.

  7. Lépés 7

    A mangópüréhez a mangókonzervet, citromlevet és porcukrot mixerrel pürésítsük.

  8. Lépés 8

    A még langyos tortácskákat a pürével tálaljuk.

Tipp

Mangó helyett ízlés szerint más, idény szerinti gyümölccsel is elkészítheti.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!