Rókagombás muffin

Rókagombás muffin

szalonnával és koktélparadicsommal

Ínyenc rókagombás muffinok az őszi túrákhoz, piknikekhez, vagy vidd magaddal az uzsonnásdobozodban az iskolába vagy a munkahelyedre.

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 400 g rókagomba megtisztítva, apróra vágva
  • 1 kis hagyma apróra vágva
  • 2 ek. Vaj
  • 10 koktélparadicsom negyedelve
  • 4 tojás
  • 150 ml habtejszín
  • 1 tk. oregánó
  • 12 szelet szalonna
  • kevés olaj a formák kenéséhez
  • őrölt só és bors
Rókagombás muffin hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gombát és a hagymát megdinszteljük a kevés olajon (kb. 5 perc). Hozzáadjuk a koktélparadicsom darabokat, sóval és borssal ízesítjük, majd az olajat lecsöpögtetve kitesszük egy tálra, és hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tojásokat és a habtejszínt összekeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük oregánóval, sóval borssal. Egy muffin-sütőformát kivajazunk, és mindegyik mélyedésbe egy szalonnát tekerünk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 négyzetre vágjuk, majd a tésztákat a mélyedésekbe nyomjuk. Töltsük meg a gombás-paradicsomos töltelékkel, majd a tetejére öntsünk egy kis tejszínt.

  5. Lépés 5

    A muffinokat a sütő legalsó sínén kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Rókagomba helyett használhatunk akár vargányát, csiperkét vagy laskagombát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!