Mákos puffancsok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 18-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • 5-6 perc

Hozzávalók 16 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot, a mákot, a citromhéjat és a tejet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a rumban előáztatott mazsolát is.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában elfelezzük. Mindkét félnek a közepén elosztjuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a széleket. Az illesztéssel lefelé fordítva egy tepsire helyezzük őket, a tetejüket tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén 18-20 perc alatt megsütjük. 7 vágással 8 szeletre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: A mazsola helyett rumba áztatott meggyet is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!