
Rókagombás pizza
A rókagombás pizza az őszi ízek szerelmeseinek készült: ropogós pizzatészta, krémes sajt, pirított rókagomba, póréhagyma és szalonna találkozik egy igazán különleges fogásban. Pillanatok alatt elkészíthető, egyszerű, mégis ínyenc vacsora, amely garantáltan feldobja a hétköznapi étkezéseket. Próbáld ki a Tante Fanny receptje alapján, és varázsold otthonodba az erdő ízeit.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 1/2 póréhagyma karikákra vágva
- 300 g rókagomba félbevágva
- 5 szelet szalonna
- 1 kis vöröshagyma meghámozva és vékony szeletekre vágva
- 80 g ementáli sajt reszelve
- mogyoró tetszés szerint apróra vágva
- őrölt só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A póréhagymás és a rókagombát serpenyőben közepes lángon kb. 5 percig pároljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük a krémsajttal úgy, hogy körbe 1-1 cm széles szegélyt üresen hagyunk.
-
Lépés 4
Megszórjuk sajttal, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a hagymás-gombás keveréket és a szalonnát.
-
Lépés 5
A pizzát a sütő alsó sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 6
Tálalás előtt megszórjuk törtmogyoróval.
Még ínyencebb verzióért szórj aszalt sárgabarackot a megsült pizzára.