Pizzacsigás sütemény pástétomma

Pizzacsigák pástétommal

  • 40 - 45 perc
  • 180° C
  • 160° C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók egy sütemény készítéséhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 250 g póréhagyma karikára vágva
  • 1 EK Vaj
  • 1 db alma hámozva, magozva, reszelve
  • 125 g friss sajt
  • 1 tojás
  • 125 g kenhető pástétom
  • 1 tk curry
  • Só és bors őrölve
  • 1 ek liszt

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pórét pároljuk meg vajon, sóval, borssal fűszerezzük. A reszelt almát adjuk hozzá és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A friss sajt, tojást, pástétomot és curryt jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a szabad felszínét jól lisztezzük meg, fordítsuk meg és a sütőpapírt távolítsuk el. A krémet egyenletesen kenjük el, úgy, hogy fent és lent 3 cm-es csík szabadon maradjon. ó

  5. Lépés 5

    A póréhagymát és az almát helyezzük a tésztára. Majd a tésztát a hosszabbik oldalánál tekerjük fel.

  6. Lépés 6

    Szeleteljük 9 egyenlő részre, 1 db-ot tegyünk a sütőlap közepére és a 8 db-ot szorosan köré helyezzük. Így egy virágszirom formát fogunk kapni.

  7. Lépés 7

    A sütőben 40 - 45 percig középső sütőállásban aranybarnára süssük.

Tipp

Használhatunk a póré helyett más hagymafélét vagy más zöldséget, pl. fehér vagy vöröskáposztát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!