Sárgabarackos szélforgó

Sárgabarackos szélforgó

  • 15 - 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10 szélforgóhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot és a citromlevet jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tésztát közvetlenül a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és helyezzük a tepsibe, majd vágjunk 10x10 cm nagyságú négyzeteket. 1 kanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére.

  4. Lépés 4

    A sarkoktól közép irányba haladva ferdén vágjuk be a tésztát és a sarkokat - mint a papírforgónál - hajtsuk be középre.

  5. Lépés 5

    A gyümölcsöt csöpögtessük le, és egy fél sárgabarackot tegyünk a szélforgók közepére.

  6. Lépés 6

    A szélforgókat előmelegített sütőben középső sínen kb 15-20 perc alatt süssük aranysárgára, majd sárgabaracklekvárral megkenve, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Kipróbálhatjuk a receptet eper, meggy vagy málnalekvárral és gyümölccsel is, bátran kísérletezzünk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!