
Sárgabarackos szélforgó

- 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 szélforgóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g túró
- 30 g cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 tojássárgája
- 1/2 citrom leve
- 450 g sárgabarack konzerv felezve
- 5 ek sárgabaracklekvár
- 1 ek cukor

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot és a citromlevet jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztát közvetlenül a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és helyezzük a tepsibe, majd vágjunk 10x10 cm nagyságú négyzeteket. 1 kanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére.
-
Lépés 4
A sarkoktól közép irányba haladva ferdén vágjuk be a tésztát és a sarkokat - mint a papírforgónál - hajtsuk be középre.
-
Lépés 5
A gyümölcsöt csöpögtessük le, és egy fél sárgabarackot tegyünk a szélforgók közepére.
-
Lépés 6
A szélforgókat előmelegített sütőben középső sínen kb 15-20 perc alatt süssük aranysárgára, majd sárgabaracklekvárral megkenve, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Kipróbálhatjuk a receptet eper, meggy vagy málnalekvárral és gyümölccsel is, bátran kísérletezzünk!