sárgabarackos szélforgók

Sárgabarackos szélforgók

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ezek a mutatós túrós sárgabarackos szélforgók nagyon gyorsan és egyszerűen megsülnek friss leveles tésztánkkal. A sárgabarackos szélforgó tökéletes édes falat a meleg évszakban – próbáld ki villámgyors receptünket most!

  • 10-15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 szélforgóhoz:

sárgabarackos szélforgók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot és a citromlevet jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tésztát közvetlenül a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a tepsibe helyezzük, majd 6 egyforma téglalapra vágjuk. 1 evőkanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére.

  4. Lépés 4

    A sarkoktól közép irányba haladva ferdén vágjuk be a tésztát és a sarkokat - mint a papírforgónál - hajtsuk be középre.

  5. Lépés 5

    A gyümölcsöt csöpögtessük le, és egy fél sárgabarackot tegyünk a szélforgók közepére.

  6. Lépés 6

    A szélforgókat előmelegített sütőben középső sínen kb 10-15 perc alatt süssük aranysárgára, majd sárgabaracklekvárral megkenve, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Kipróbálhatjuk a receptet eper, meggy vagy málnalekvárral és gyümölccsel is, bátran kísérletezzünk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!