Soproni babos rétes

  • 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 - 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A búzadarát vajon pirítsuk aranysárgára, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük a babhoz. Adjuk hozzá a tejszínt, és az egészet keverjük simára.

  3. Lépés 3

    Az előkészített rétestészta kétharmadát kenjük meg a töltelékkel. A tésztaszéleket hajtsuk be, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Fektessük kizsírozott tepsire, majd kenjük meg olvasztott vajjal, vagy margarinnal.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.

Tipp

Ha nem szeretnénk száraz babot főzni, konzervbabot is használhatunk, amelyet csak pürésíteni kell, így gyorsabban el is készül az étel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!