Soproni babos rétes

- 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 - 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 400 g fehér bab főzve, finomra pürésítve
- 80 g búzadara
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 1/8 l tejszín

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A búzadarát vajon pirítsuk aranysárgára, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük a babhoz. Adjuk hozzá a tejszínt, és az egészet keverjük simára.
-
Lépés 3
Az előkészített rétestészta kétharmadát kenjük meg a töltelékkel. A tésztaszéleket hajtsuk be, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Fektessük kizsírozott tepsire, majd kenjük meg olvasztott vajjal, vagy margarinnal.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.
Ha nem szeretnénk száraz babot főzni, konzervbabot is használhatunk, amelyet csak pürésíteni kell, így gyorsabban el is készül az étel.