 
            
                        Sóskás-szalonnás stanglik
Ezek a finom sóskás-szalonnás stanglik tökéletes harapnivalók piknikezéshez vagy köretként is kiválóan szolgálnak az ebédhez.
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 15 stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g krémsajt
- 8 szelet angolszalonna
- kb. 30 sóskalevél jól megmosva
- 75 g Comte (hegyi sajt) a szóráshoz
- őrölt bors
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát a krémsajttal megkenjük és ízlés szerint borssal ízesítjük. Szórjuk a tésztára a szalonna-szeleteket és rá a sóskaleveleket. 
- 
            Lépés 3Óvatosan félbehatjuk a tésztát, és jól egymáshoz nyomkodjuk a rétegeket. A tésztát 10 percre a hűtőbe tesszük. 
- 
            Lépés 4Miután kivettük a tésztát a hűtőből, körülbelül 1,5 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat megcsavarjuk, majd sajttal megszórjuk. 
- 
            Lépés 5A stanglikat a sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. 
A sóskát ne szedjük közvetlenül utak vagy erdők széléről és feldolgozás előtt alaposan mossuk meg, majd konyhai törlőkendővel szárítsuk meg.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		