![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/02/20180219-IMG_6451_web-1-700x800.jpg)
Pikáns mexikói falatkák
salsával és avokádóval
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 falatkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 1 érett avokádó meghámozva, felezve, a magja eltávolítva
- 80 g krémsajt
- Fél lime facsart leve
- 4-5 ek. salsa szósz
- 1 tojás a kenéshez
- Feket szezámmag a szóráshoz
Ezzel készítsd:
![Friss tönkölyös leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT_Dinkel1-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az avokádót egy villával durvára nyomkodjuk és a lime lével öszekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben 3 részre vágjuk, majd az egészet hosszában elfelezzük. 8 négyszöget fogunk így kapni. A tészták közepére 1-1 tk. avokádót teszünk, amire 1-1 tk. krémsajtot és salsa szószt teszünk.
-
Lépés 4
A tésztákat félbehajtuk, az illeszkedésnél a széleket jól megnyomkodjuk egy villával. Tojással megkenjük és a széleket szezámmaggal megszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A kenéshez tojás helyett 2 ek. olívaolajat is használhatunk.