spárga-stanglik sonkával

Spárga-stanglik sonkával

  • 10-12 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss spárgát sós, forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha üveges spárgával dolgozunk, jól csepegtessük le a vizet a spárgáról.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, megkenjük a tojással, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A sonkaszelet vágjuk félbe hosszában, majd 2-3 szál spárgát csavarjunk körbe a sonkával. Ezután 1 vagy 2 csík tésztát tekerjük körbe a sonkás-spárgás csokron és helyezzük a sütőpapírra.

  5. Lépés 5

    A spárga-stanglikat előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük és langyosan tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!