curry-s, brokkolis galette

Pikáns curry-s, brokkolis galette

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Quiche sütőforma nélkül? Igen, lehetséges! A vegán curry-s, brokkolis galette nem igényel sütőformát, pillanatok alatt elkészül és nagyon finom, egészséges.

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • 35-40 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 230 g selyem tofu (lágy)
  • 30 g búzaliszt
  • 1 púpozott ek. pikáns currypor (10 g)
  • 1 brokkolirózsa blansírozva, szára meghámozva és lereszelve
  • 50 g sózott kesúdió durvára vágva
  • őrölt só és bors
  • friss fűszernövények és csírák a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tofut összekeverjük a liszttel és a curryporral, majd 15 pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a brokkolit és bőségesen sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és villával néhányszor megszurkáljuk. A curry-s, brokkolis masszát a tésztán egyenletesen elterítjük, körülbelül 5-5 cm széles csíkot szabadon hagyva a széleken. A tetejére szórjuk a kesudiót.

  4. Lépés 4

    A tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre és enyhén lenyomkodjuk. A széleket megkenjük vízzel vagy olvasztott margarinnal.

  5. Lépés 5

    A galette-et a sütő legalsó sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után megszórjuk ízlés szerint friss fűszernövényekkel és/vagy csírákkal.

Tipp

Szójajoghurtból, fokhagymából, reszelt citromhéjból és friss fűszernövényekből készült vegán mártogatóssal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!