Spenótos – juhsajtos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 35 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25 -30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát vajon süssük üvegesre, a fokhagymát és spenótot adjuk hozzá. Sóval, borssal fűszerezzük, az egészet keverjük össze, és még egy rövid ideig pároljuk. A végén adjuk hozzá a juhsajtot is. A masszát hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és helyezzük egy tepsibe. A tölteléket halmozzuk a tészta közepére. A tésztaszéleket kenjük meg tojással, majd a tésztát mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre, a végeket pedig zárjuk le.

  4. Lépés 4

    A rétest tejjel kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára, és még melegen tálaljuk!

Tipp

Gyöngyhagyma helyett használhatjuk a póréhagyma fehér részét is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!