Borsós-feta sajtos lepény

  • 15 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
  • 20 dkg borsó konzerv lecsöpögtetve
  • 12 dkg feta sajt kockára vágva
  • 1 nagy újhagyma megtisztítva, karikákra vágva
  • 1 lilahagyma megtisztítva, karikákra vágva
  • 1 tojás
  • 200 g tejföl
  • 1 csipet szerecsendió őrölve
  • 3 mk. kapor apróra vágva
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt, szerecsendióval, kaporral, sóval, borssal megfűszerezzük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a fűszeres tejföllel.

  3. Lépés 3

    A borsót, a feta sajtot, és az újhagymát a tojással összekeverjük és az előkészített tésztára töltjük. A tetjét lilahagymával díszítjük.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén 15 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: A húskedvelők feta sajt helyett használhatnak kockára vágott sonkát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!