Spenótos zsályás rétes szárított paradicsommal

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 spenótos zsályás réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 500 g ricotta
  • 200 g reszelt parmezán
  • 300 g bébispenót
  • 2 csokor Zsálya apróra vágva
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 200 g olajos szárított paradicsom csepegtetve, aprítva
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A ricottát, a parmezánt és a tojást elkeverjük. A spenótot, zsályát, petrezselymet és paradicsomot hozzáadjuk, jól elkeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    1 réteslapot egy nedves konyharuhára fektetünk, vékonyan megkenjük a paradicsom olajával és a második réteslapot 90°-ban elforgatva rátesszük.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét a tészta alsó harmadára tesszük úgy, hogy a szélétől kb. 3 cm szabadon maradjon. A széleket behajtjuk, a tészta felső részét olajjal megkenjük és konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. A maradék tésztával ugyanezt megismételjük.

  5. Lépés 5

    A rétest az illesztéssel lefelé fordítva egy tepsibe helyezzük és mégegyszer megkenjük az olajjal.

  6. Lépés 6

    A sütő legalsó sínén 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Ha kedveljük az erősebb ízeket, akkor parmezán helyett, Peccorinot is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!