Túrós kenyér

Túrós kenyér

  • kb. 12 - 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 6 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 100 g Vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
  • zöldfűszerek vegyesen
  • 100 g túró
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió frissen reszelve
  • Kevés vaj a forma kenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szeletekre vágott fokhagymát kevés vajon és olívaolajon futtassuk meg, és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A vajat a túróval, zöldfűszerekkel és fokhagymával keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A Tante Fanny friss pizzatésztát tekerjük ki, és a fűszeres vajat kenjük a tésztára.

  5. Lépés 5

    A tésztát vágjuk a sütőforma szélességének megfelelő nagyságúra.

  6. Lépés 6

    A csíkokat harmonikahajtással hajtogassuk és tegyük a kivajazott sütőformába.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben kb. 12 - 15 perc alatt süssük készre.

  8. Lépés 8

    Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni és kézzel szedjük darabokra.

Tipp

Zöldfűszernél használjunk snidlinget és kaprot, ami jól passzol a túróhoz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!