Stájeri babos rétes

Stájeri babos rétes

  • 25 - 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát a forró vajon pirítsuk meg, a póréhagymát is adjuk hozzá, rövid ideig pirítsuk, majd vegyük le a tűzről. A főtt babbal, tojással és fűszerekkel jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tölteléket a rétes 2/3-ra kenjük, a tésztaszéleket hajtsuk be és konyharuha segítségével a rétest tekerjük fel. A rétest helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd olvasztott vajjal kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 25 - 30 percig süssük.

Tipp

Párolt káposztával vagy zöld salátával szervírozzuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!