Póréhagymás pizzatorta ementáli sajttal

  • kb. 45 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 szál póréhagyma, karikára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, hámozva, apróra vágva
  • 40 g Vaj
  • 3 db tojás
  • 250 g tejföl
  • 50 g ementáli sajt reszelve
  • só és bors őrölve
  • Olaj
  • Kevés vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajon, majd adjuk hozzá a póréhagymát és a fokhagymát, süssük őket üvegesre.

  3. Lépés 3

    Keverjük össze egy tálban a tojásokat és a sajtot egy kis sóval és borssal.

  4. Lépés 4

    A tésztát elővesszük a hűtőből és egy vajjal kikent, téglalap alakú sütőedénybe helyezzük. Alternatív megoldásként teríthetünk sütőpapírt a tészta alá, így nem kell vajjal kikenni az edényt.

  5. Lépés 5

    Szórjuk a dinsztelt hagymákat a tésztára, majd öntsük rá a tojás-sajt keveréket, és a tetejére csepegtessünk egy kevéske olajat.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínére helyezve a tálat, kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A póréhagyma alternatívájaként a cékla, a savanyú káposzta vagy a sárgarépa szintén csodálatos ebben a receptben. A tölteléket apróra vágott diófélékkel bolondíthatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!