Stangli pizzatésztából 3-féle szósszal
            Ropogós stanglik pizzatésztából, amihez 3-féle szószt is készíthetünk: limeos-gyömbéres, fokhagymás-zöldfűszeres és koktélszószokat. Grillezéshez isteni.
- kb. 20 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 10 perc
 
Hozzávalók kb. 20 stanglihoz.
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
 - 2 ek. olívaolaj
 - 1-2 ek. Nagyszemű tengeri só
 - 1-2 ek. bors durvára őrölve
 - 2 ág rozmaring
 - Só és bors őrölve
 
A grillszósz alaphoz:
- 125 g krémtejszín (Creme Fraiche)
 - 250 g tejföl
 
A koktélszószhoz:
- 1 ek. narancslé
 - 1 ek. ketchup
 
A limeos-gyömbére szószhoz:
- 1/2 lime reszelt héja és facsart leve
 - gyömbér reszelve
 
A fokhagymás-zöldfűszeres szószhoz:
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
 - Friss zölfűszerek aprítva
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük .
 - 
            Lépés 2
A tésztát a hűtőszekrényből kivesszük és a sütőpapírral együtt kitekerjük. Megkenjük olívaolajjal és megszórjuk tengeri sóval, borssal és rozmaringgal.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a szélesebbik oldala mentén kb. 2 cm vastag csíkokra vágjuk. Mindegyik tésztacsíkot megcsavarjuk.
 - 
            Lépés 4
A stanglikat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
 - 
            Lépés 5
A szószokhoz összekeverjük a tejfölt és a krémtejszínt, majd sóval borssal fűszerezzük. 3 kicsi tálkában egyenlően szótosztjuk és a különböző szószok hozzávalóival ízesítjük: fokhagymás-zöldfűszerrel, limeos-gyömbérrel és koktélszósszal.
 
Különböző pikáns ízesítésű olívaolajjal, mint a citromos, vagy chilis olívaolaj még izgalmasabb ízt adhatunk a pizza stanglinknak.
A szószok tökéletesen passzolnak húsokhoz, halakhoz és zöldségekhez.