Stangli pizzatésztából 3-féle szósszal

Ropogós stanglik pizzatésztából, amihez 3-féle szószt is készíthetünk: limeos-gyömbéres, fokhagymás-zöldfűszeres és koktélszószokat. Grillezéshez isteni.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók kb. 20 stanglihoz.

A grillszósz alaphoz:

  • 125 g krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 250 g tejföl

A koktélszószhoz:

  • 1 ek. narancslé
  • 1 ek. ketchup

A limeos-gyömbére szószhoz:

  • 1/2 lime reszelt héja és facsart leve
  • gyömbér reszelve

A fokhagymás-zöldfűszeres szószhoz:

  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • Friss zölfűszerek aprítva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük .

  2. Lépés 2

    A tésztát a hűtőszekrényből kivesszük és a sütőpapírral együtt kitekerjük. Megkenjük olívaolajjal és megszórjuk tengeri sóval, borssal és rozmaringgal.

  3. Lépés 3

    A tésztát a szélesebbik oldala mentén kb. 2 cm vastag csíkokra vágjuk. Mindegyik tésztacsíkot megcsavarjuk.

  4. Lépés 4

    A stanglikat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A szószokhoz összekeverjük a tejfölt és a krémtejszínt, majd sóval borssal fűszerezzük. 3 kicsi tálkában egyenlően szótosztjuk és a különböző szószok hozzávalóival ízesítjük: fokhagymás-zöldfűszerrel, limeos-gyömbérrel és koktélszósszal.

Tipp

Különböző pikáns ízesítésű olívaolajjal, mint a citromos, vagy chilis olívaolaj még izgalmasabb ízt adhatunk a pizza stanglinknak.

A szószok tökéletesen passzolnak húsokhoz, halakhoz és zöldségekhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!