Szalámis, paprikás pizza

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g tejföl
  • 12 szelet bacon szalonna
  • 50 g szalámi szeletelve
  • 1 közepes hagyma karikára vágva
  • 2 piros kaliforniai paprika felkockázva
  • Só, bors
  • ½ csokor petrezselyem finomra aprítva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük.

  3. Lépés 3

    Körben a tésztaszéleket kb. 2 cm szélességben visszahajtjuk és az ujjainkkal megnyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A tejfölt sóval és borssal fűszerezzük és megkenjük vele a pizzatésztát.

  5. Lépés 5

    A szalonnát, a szalámit, a hagymakarikákat és a felkockázott paprikát egyenletesen elosztjuk a tejfölös szószon.

  6. Lépés 6

    A pizzát a sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    Miután megsült még megszórjuk friss petrezselyemmel.

Tipp

Okos ötlet: Tejfölből készíthetünk hozzá mártogatóst, amit apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval fűszerezzünk. A pikánsabb ízek kedvelői tehetnek bele aprított chili paprikát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!