Epres krémes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 - 12 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 25 - 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 10 dkg fehér nádcukor porrá őrölve
  • 1 ek epervelő
  • 4 kisebb szem eper félbevágva
  • 8 db kis mentalevél
  • A krémhez

    • 5 dkg kukoricakeményítő
    • 3 tojás
    • 170 ml tej
    • 2 ek méz
    • 1 citrom leve
    • 150 ml epervelő
    • 1 nagy pohár tejfől (magas zsírtartalmú)
    • 15 dkg eper turmixolva
    • 8 lap zselatin
    • 5 ek víz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát vegyük ki a csomagolásból, sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk ketté. Az egyik lapot vágjuk fel 8 egyforma méretű téglalapra.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat spricceljük meg vízzel, villával szurkáljuk meg, majd előmelegített 190 fokos sütőben a középső sínre helyezve süssük aranybarnára.

  4. Lépés 4

  5. Lépés 5

    A krémhez a tojásokat, mézet, és a keményítőt gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé.

  6. Lépés 6

    A tejfölből a savót csepegtessük ki.

  7. Lépés 7

    Az epret mossuk meg, és turmixoljuk pépesre.

  8. Lépés 8

    A főzött krémhez adjuk hozzá a citromlevet és az epervelőt, majd a kicsepegtetett tejfölt is, és jól keverjük össze, majd 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.

  9. Lépés 9

    8 lap zselatint olvasszunk fel 5 ek vízzel, majd adjuk a kihűlt krémhez, és alaposan keverjük át.

  10. Lépés 10

    A nagyobb tésztalapot tegyük akkora tepsibe, vagy sütőformába, mint maga a lap. A tésztalapra öntsük a krém felét, erre tegyük az eperszeleteket, és kenjük rá a maradék krémet, végül 1 órára tegyük fagyasztóba.

  11. Lépés 11

    Időközben a kis tésztalapokat díszítsük ki: A porrá őrölt nádcukrot keverjük ki az 1 ek epervelővel, és ezt a cukormázat kenjük a tésztalapokra.

  12. Lépés 12

    A tésztalapokat helyezzük a megdermedt krém tetejére. A sütemények tetejét díszítsük mentalevelekkel és félbevágott eperszemekkel.

  13. Lépés 13

    Hűtőszekrényben 1-2 óráig pihentessük, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp

Próbáljuk ki a receptet eper helyett málnával is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!